a jelenlegi helyzet

Sajnálattal kell közölnöm, hogy egyelőre felfüggesztem az oktatási anyagom árusítását!

Egy napon azt vettem észre az interneten való böngészés során, hogy léteznek olyan emberek, akik saját fantáziájuk vagy eszük nem lévén, vagy csak egyszerűen lustaságból letöltik az én oldalam szövegét és egyszerűen bemásolják a sajátjukba!

Hosszú évek óta dolgozom azon, hogy a rajz felvételi előkészítők, illetve a rajztanfolyamok közül a legjobb legyek. Sem a honlapomon, sem a tanfolyamaimon nem mutatok más képet magamról, mint ami vagyok. Nem "jobbagyféltekés" bűvészkedést csinálok, hanem igazi rajzoktatást. Nem hízelgek feleslegesen senkinek, hanem azt mondom, amit gondolok.

És ezt lopja el tőlem egy olyan "gyökér", akinek a gyenge minőségű rajzait megnézve igencsak elgondolkodtam azon, hogy ha csak ennyit tud, akkor mennyit ér a tanítása? Vagy csak azért mennek hozzá "tanítványok", mert az én szövegemmel reklámozza magát?

Bizonyos szemszögből nézve ez az eset valamilyen szinten talán elismerés is rám nézve, de köszönöm, ne így!

Ez az egyik ok! A másik pedig a következő:

Még egyetemistaként egy ottani tanárom felkérésére tanítottam az egyetem "hivatalos" rajz felvételi előkészítőjén és megtapasztaltam, hogy az milyen színvonalat képvisel és mit nyújt az oda birka módjára betóduló fiataloknak. Néhány év múlva kitaláltam, hogy csinálok egy saját rajz felvételi előkészítő tanfolyamot és elhatároztam, hogy én valóban TANÍTANI fogom a rajzot! Arra, hogy én legyek a legjobb, rákényszerítettek a körülmények is: mivel én nem vagyok egyik egyetemnek, főiskolának sem a hivatalos rajz felvételi előkészítő tanfolyama, ezért hozzám eddig még nem nagyon özönlöttek a tanítványok, mivel én nem tudtam olyan csábító dolgokat felemlíteni, minthogy: "itt azoktól a tanároktól tanulhatsz, akik majd tanítani fognak később is", vagy: "ugyan azokban a műtermekben gyakorolhatod a rajzolást, ahol majd felvételizel", vagy: "azokat a feladatokat sulykoljuk, amik a felvételin is lesznek". Ez a piacszerzés enyhén szólva is ..., de ha valakinek ez kell, akkor menjen csak oda!

Én évek alatt rendszerbe foglaltam azokat az elveket és tudásanyagot, amelyek a legfontosabbak a rajz felvételihez, illetve rajz alkalmasságihoz. Kialakítottam hozzá egy olyan módszertant, aminek segítségével mindeki számára megérthetővé tudom tenni a rajzolás sokszor misztikusnak képzelt dolgait, valamint amivel nagyon hatékonyan meg lehet tanítani rajzolni tulajdonképpen bárkit!

A módszereim sikerességét mutatják a tanítványaim felvételi eredményei, valamint azoknak a véleménye, akik az egyetemi előkészítőn is részt vesznek és össze tudják hasonlítani vele az én tanfolyamomat! Erről itt olvashatsz bővebben!

Amíg a fent leírtak léteznek, addig ehhez a tudáshoz csak a  tanfolyamaimon juthatsz hozzá! Ezek a  tanfolyamok továbbra is nyitottak bárki számára, akár felvételizni szeretne, akár csak megtanulni rajzolni!

Megértésedet és türelmedet megköszönöm!

Ezek ellenére a rajz tanítása során összegyűjtött tapasztalataim egy részét már írásba foglaltam és az I. fejezet továbbra is ingyenesen letölthető  innen ! Ez egy kis ízelítő a rajzi gondolkodásmódomról, utalás a tanfolyamaimon elhangzó elméleti és gyakorlati ismeretek, az alkalmazott módszerek és az otthon elvégzendő gyakorló feladatok rendszerére, ezáltal megpróbálok bevezetőt adni a rajzolás tudományának néhány alapvető kérdésébe is.

Én a rajzolást nagyon jól tanítom!

Hatékony, célratörő és következetes vagyok!

Aki hozzám jön, abból kihozom a maximumot!

Ha nem hiszed, akkor olvasd el az eddig volt néhány tanítványom visszajelzését (a teljesség igénye nélkül)!

Ezek az ismeretek nem csak az építész, ipari terméktervező, formatervező, vagy tájrendező és kertépítő szakra készülőknek fontosak, hanem bárkinek, aki szeretne megtanulni rajzolni.

A rajz felvételi előkészítő tanfolyamaim végére a tanítványok megkapják azokat az ismereteket, amelyek segítségével képesek lesznek megrajzolni egy több, különböző kockákból, hasábokból, hengerekből, valamilyen bútorból, drapériából álló, lámpával megvilágított beállítást jól és szépen. Úgy, ahogyan a rajz felvételi alkalmassági vizsgákon is kérik: a rajzolás első részében a beállítást perspektivikusan helyes és arányos vonalas rajzként kell megjeleníteni, majd a fényviszonyoknak és fény-árnyék hatásoknak megfelelő tónusozással kell kiegészíteni.

Az általános, beállításos rajzoláson kívül minden egyetemre, főiskolára vannak más, az adott intézmény által meghatározott speciális feladatok is. A BME Építész Karára például egy térrekonstrukciós feladat (3 vetületével adott belső tér ábrázolása egy iránypontos perspektívában), a SZIE-YMÉK építész szakra három nézettel megadott mértani test rekonstrukciója árnyékolt testként (ön- és vetett árnyékkal), a SZE-MTK építész szakra vetületeivel megadott mértani test ábrázolása axonometriában, de sorolhatnám még tovább. Az előkészítőimen természetesen ezekkel a speciális feladatokkal is foglalkozunk, s az innen letölthető írásos oktatási anyagomban is benne vannak.

összefoglaló az egyes fejezetekről

I. Bevezetés a szabadkézi rajz tudományába (szabadon letölthető)

Erről a fejezetről nem írok összefoglalót, inkább töltsd le magadnak és nézd át az egészet, biztosan a hasznodra válik!

szerzői jogi tájékoztató

szerzői jogok

A rajzelokeszito.hu oldal teljes terjedelmében a rajzelokeszito.hu munkatársainak szellemi terméke, szerzői jogvédelem alatt áll, az oldalon megtalálható információk, adatok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatóak ki. Az oldal vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, módosítása, megjelentetése, áttöltése, továbbítása, kereskedelmi fogalomba hozatala vagy bármi módon való terjesztése tilos! A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

A portálon található fotók, képek, videók is az oldal üzemeltetőjének tulajdona, melyek szintén szerzői jogvédelem alatt állnak, azok kizárólag saját felhasználás céljából menthetők el és nyomtathatók ki. Az oldalon található fotók, képek másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel- és átdolgozása, módosítása, megjelentetése, áttöltése, továbbítása, kereskedelmi fogalomba hozatala vagy bármi módon való terjesztése tilos! A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után!

A rajzelokeszito.hu domainnév szerzői jogvédelem alatt áll, védjegyoltalomban részesül, felhasználására, csak a portált üzemeltető APDC Bt. jogosult. A portálon található szerzői jogvédelem adat álló tartalmak használatához minden esetben az oldal üzemeltetőjének írásbeli hozzájárulása szükséges.

Az APDC Bt. írásbeli engedélye nélkül tilos azonban a rajzelokeszito.hu oldalait vagy annak részét más webhelyekre beilleszteni, mintegy saját oldalként feltüntetve azt.

A portál blogján megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a működtető semmilyen nemű felelősséget nem vállal. A tartalomért kizárólag az azt elhelyező személy viseli az abból adódó esetleges következményeket, az abból fakadó vagyoni és nem vagyoni károk megtérítésének kötelezettségét.

felelősség

Az oldal tulajdonosa nem vállal felelősséget a honlap használatából eredő közvetett vagy közvetlen károkért.

Jelentkezz most!

kattints ide!

blogom

hasznosságoképítészet - rajz - karate

videókrajzaima budapesti műteremépítészet - rajz - karate

barátaink


Minden jog fenntartva © pizsama 2007